Τα χαΐρια μας εδώ.
Πολιτισμικό και κατ'ανάγκη πολιτικό παρατηρητήριο
Λίγα λόγια για εμένα
Ο Μαικήνας κατά κόσμο Γιώργος Λιγνός προερχόμενος απο τη γεννιά των μπουάτ και των πρώτων μαζικών φοιτητικών συνελεύσεων μετά τη δικτατορία, και ηθικός συναυτουργός σε πολλές απο τις ευγενείς πλάνες που κακοφόρμισαν με ευθύνη άλλων και μας έφεραν εδώ που φτάσαμε, πιστεύει σε όλα αυτά που μπορείτε να διαβασετε σε τουτο το βλογότοπο. Απεχθάνεται το ανεξέλεγκτο συναίσθημα αν και χολερικός απο φύση και φυσικά την καπηλεία του ανθρώπινου πόνου που οδηγεί τους πάσχοντες στην αγκαλιά των πάσης φύσης ψευδοπροφητών
Σύνδεσμοι


Ιδού ο ερχόμενος εν ονόματι του προδομένου λαού
12765 αναγνώστες
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015
22:16

 Σε θυμάμαι ακόμα στην πρώτη σου συνέντευξη, ολίγον πρωτότυπη πρέπει να ομολογήσω, αφού την έδωσες στην συντακτικη ομάδα των Schooligans,  ένθετο για τους μαθητές της  πάλαι ποτέ προοδευτικής Ελευθεροτυπίας .

Ήταν ακόμα οι εποχές αθώες. Όλα ξεκίνησαν σαν ένα παιχνίδι. 

Ο πολιτικός σου πατέρας, ο Αλαβάνος, είχε δηλώσει άλλωστε στις εκλογές του 2007 "καλωσορίζουμε τους ταραξίες στην κάλπη" 

Η αρχή έγινε με την εύκολη επίκληση του συσσωρευμένου θυμού των νέων για  ένα σύστημα που  κατέρρεε αργά και σταθερά στερώντας τους την δυνατότητα να πιστεύουν πως έχουν μέλλον.

 

Όχι, δεν είμαι απο αυτούς που πιστεύουν ότι η νεανική εξέγερση του 2008, υπέκρυπτε χαβαλέ και άρνηση των νέων να υποβληθούν σε κόπους.  Άλλωστε τα επιχειρήματα της συντηρητικής παράταξης ότι αριστεροί γίνονται οι τεμπέληδες και οι ανίκανοι πάντα με ενοχλούσαν. 

 

Πλην όμως με ευθύνη του νυν θνήσκοντος πολιτικού συστήματος μετετράπησαν οι πολίτες σε πελάτες, αφού πέρασαν όλα τα στάδια. Στην αρχή  επαίτες, αργότερα αιτούντες και στο τέλος απαιτούντες.

Η ιδιότυπη κοινωνική πραγματικότητα των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων, όπου η πλειοψηφία των παιδιών που έμπαιναν στο Πανεπιστήμιο  ήσαν αγροτικών και εργατικών οικογενειών, όταν εσύ πια  ανέβηκες στην θέση του Προέδρου του ΣΥΝ, είχε ήδη ανατραπεί.

Πολύ πριν περιθωριοποιηθεί για τα καλά η μικρομεσαία τάξη, κάτι που ολοκληρώθηκε με το μνημόνιο, , έβλεπε τα παιδιά της να βρίσκουν κλειστές πόρτες. 

Το θνήσκον πολιτικό σύστημα εδώ και πολλά χρόνια παρέτεινε την επιβίωσή του με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και το φτηνό ευρώ. Ακόμα και εντός μνημονίου κυβερνούσε με γνώμονα τις πελατειακές της σχέσεις.

Ο θυμός φούντωνε.

Και εσύ περίμενες.

Για να είμαστε ρεαλιστές δεν κέρδισες την παρτίδα. Οι αντίπαλοί σου είναι  τραγικά απαράδεκτοι. 

Έχεις κάθε λόγο να μιλάς εξ ονόματος του λαού.  

Να ξέρεις όμως ότι τα θαύματα κρατάνε τρείς μέρες.

Βάλε φόρους, δέσμευσε ακίνητα, φορολόγησε ακόμα και ζημιογόνες επιχειρήσεις αλλά να ξέρεις ότι οι περιθωριοποιημένοι μικροαστοί και μεσοαστοί που βλέπουν σε σένα τον συνεχιστή του αδιέξοδου  οράματος της δίκαιης κοινωνίας που τους έταξε ο Αντρέας είναι οι πιο σκληροί κριτές.

Όσο γρήγορα συσπειρώνονται άλλο τόσο βίαια εκδικούνται αυτόν που νομίζουν ότι τους εξαπάτησε. 

Μετά την διάψευση του "λεφτά υπάρχουν" ο χρόνος δοκιμής κάθε νέας πολιτικής πρότασης είναι απελπιστικά μικρός.

Θα πρέπει γρήγορα , πολύ γρήγορα να ταίσεις τον κόσμο, να του εξασφαλίσεις βενζίνη και πετρέλαιο. 

Κι όλα αυτά όταν θα έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία απέναντι στην Ελλάδα που θα οδηγήσει στον αφανισμό του τουρισμού και σε κατάρρευση των ασφαλιστικών καλύψεων που απαιτούνται για τις εισαγωγές.

Οι εφοπλιστές "απάτριδες και  πουλημένοι"  όπως ήταν  πάντα (φαντάζομαι να συμφωνείς) θα πάρουν τα πλοία τους απο την ελληνική σημαία και θα κλείσει και αυτή η πηγή ρευστού.  

Οι μεγαλοκαρχαρίες έχουν ήδη τακτοποιηθεί. Αλλιώς δεν θα ήσαν μεγαλοκαρχαρίες. 

Βέβαια όπως λένε οι σύντροφοί σου της Αντικαπιταλιστικής Πολιτικης Ομάδας μιας απο τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ :  

Στα παραπάνω θα πρέπει να προσθέσουμε την ανάγκη της εκλαΐκευσης της προσέγγισης του «αδύναμου κρίκου»  προς τον λαό σαν στοιχείο μαζικής προπαγάνδας της προοπτικής και ευόδωσης των προσπαθειών του. Στην πραγματικότητα σαν ένα νέο τρόπο προπαγάνδισης του σοσιαλιστικού οράματος στην εποχή της «παγκοσμιοποίησης».

Φυσικά  με γελάκι οι σοβαροί του κόμματός σου θα μας πούν   "ε , εντάξει δεν θα αποφασίζουν αυτοί" 

'Η μήπως την ώρα που θα αδειάζουν τα ρεζερβουάρ και θα γουργουρίζουν τα στομάχια, θα κάνεις  ιδεολογική δουλειά, θα εκπαιδεύεις και θα προετοιμάζεις το λαό, οπως προτείνει ο Κ. Λαπαβίτσας;   

Εκτός αν πιστεύεις οτι  τα προσήλυτοι  στελέχη του παλαιού ενιαίου ΠΑΣΟΚ και οι συν αυτοίς θυμωμένοι ψηφοφόροι ήσαν πλανημένοι. Η χάρις του Θεού, τελευταία εχεις πολλές επαφές μαζί του,  αλλά και του λαού είναι απειρος, ως εκ τούτου μπορείς να πιστεύεις πως είναι έτοιμοι να αφήσουν τον παλιό κόσμο και τις συνήθειές του πίσω τους.

Μακάρι να τα καταφέρεις. Προσωπικά όμως δεν το πιστεύω. 

Η τελευταία  ελπίδα πολλών είναι να παίζεις πόκα. Να είναι όλα μια μπλόφα που θα σου βγεί. Δυστυχώς αυτό το επιθυμούν και αυτοί που σε φοβούνται κι οι περισότεροι  απο αυτούς που θα σε ψηφίσουν. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι ιδεοληπτικοί και αυθεντικοί που δεν θα τό 'θελαν , αλλά για τέτοια είμαστε τώρα;

Τότε ναι θα μπορείς σιγά σιγά και εσύ να γίνεις κατι περισσότερο απο ένας  νέος Αντρέας. Το όνομα Αλέξης θα αποκτήσει το δικό του αυτοτελή συμβολισμό.  Θα μπορέσεις τότε να αλλάξεις ρότα,  να αφήσεις το δικό σου χνάρι στην ιστορια της Ελλάδας  και δεν θα χρειαστεί να αποδείξεις την πίστη σου στο Σοσιαλισμό. 

 

 Μακάρι να τα πίστευεις όλα. Μακάρι αυτά που λενε οι συνιστώσες να μπορούσαν  να δοκιμαστούν χωρίς πόνο και θυσίες. 

Ο σύντροφός σου απο άλλη συνιστώσα Γιώργος Πάντζας έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του ΔΗΚΙ το παρακάτω απόσπασμα απο λόγο του Αρη Βελουχιώτη στη Λαμία : 

"Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα... πολλοί «έξυπνοι», ανάμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η Ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ΄ αλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία Ελληνική φυλή. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη. " 

Δεν του βγήκε του Άρη, προφανώς λες να δοκιμάσεις εσύ.

Εγώ πάντως λέω πως ήρθε ο καιρός  να τελειώνουμε κάποτε με τις αυταπάτες και τους μύθους του προδομένου λαού. 

Μην μου κρατάς κακία ε;

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Είμαστε πτωχευμένοι. Αλλοι λένε "μας πτώχευσαν" κι άλλοι "πτωχεύσαμε"
Εκτός απο τα λεφτά τελείωσαν τα ψέματα, τα άλλοθι, τα ελαφρυντικά και οι συμψηφισμοί
Τα θύματα πολλά. Πάνω απ όλα οι άνθρωποι. Ακολουθούν οι θεσμοί και οι δομές.
Είναι όμως μόνο θέμα χρημάτων;
Είναι όμως θέμα δομών;
Ή είναι θέμα τρόπου σκέψης ;
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις